button Wie

button Wat

button Waar

button contact

Spoed

Corona maatregelen

Om onze verantwoordelijkheid te nemen in het voorkómen van de verspreiding van het Coronavirus, voegen ook wij ons naar de standaarden van de 1,5-meter samenleving. We zorgen voor extra veiligheidsmaatregelen en nog betere hygiëne tegen het Coronavirus. Zo kunnen we de zorg voor uw dier zo goed houden als u van ons gewend bent.

update corona december 2020Aangepaste openingstijden

De komende tijd proberen wij zoveel mogelijk onze reguliere openingstijden de waarborgen, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Eventuele wijzigingen komen hier te staan maar ook op onze Facebook.

Er zijn op dit moment geen aangepaste openingstijden.

afb social media draag en mondkapje


Maatregelen gezelschapsdieren

- Alleen te komen wanneer u helemaal gezond bent. Heeft u een (lichte) verkoudheid, koorts of benauwdheidsklachten? Kom dan niet naar de praktijk. Pas wanneer u 24 uur zonder klachten bent, kunt u weer langskomen. Ook wanneer een van uw huisgenoten koorts of benauwdheidsklachten heeft, vragen wij u niet naar de praktijk te komen. Wellicht kunt u iemand anders vragen uw dier (veilig) bij u thuis op te halen en naar de praktijk te brengen?

- Wij verzoeken u met één persoon naar binnen te komen. Andere personen in uw gezelschap  kunnen buiten de praktijk wachten. Kom daarnaast op tijd; niet te vroeg en niet te laat. Uiteraard is een paar minuten voor uw afspraaktijd binnenkomen prima.

- Draag een mondkapje.

- Wanneer u de praktijk binnenkomt, vragen wij u uw handen te desinfecteren. Hiervoor is desinfectiemiddel beschikbaar.

- Houd afstand van elkaar; in de wachtkamer zijn stoelen neergezet, wanneer deze vol zijn, verzoeken wij u buiten te wachten. Houdt ook afstand van ons; blijf achter de plastic schermen en houdt afstand van de balie.

- Wilt u medicatie, preventieve middelen of voer ophalen bij de praktijk? Bestel dit van tevoren. We zetten het voor u klaar en houden hiermee de tijd dat u in de praktijk bent zo kort mogelijk.

- Wanneer u afrekent, doe dit dan contactloos (tot €50.00 is dit mogelijk) of gebruik onze pinstokjes.

- In de spreekkamer vragen wij u te gaan zitten op een stoel. Op deze manier houdt u een veilige afstand van ons. Wanneer een extra handje nodig is om uw dier vast te houden op tafel, vragen wij hiervoor de assistente ons te helpen. Wanneer u de spreekkamer verlaat, desinfecteer uw handen dan nogmaals.

- Huisvisites zijn alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Wilt u een huisvisite aanvragen? Overleg dan met de assistente of dit een mogelijkheid is.

Maatregelen Paard & landbouwhuisdieren

De 2e corona golf is jammer genoeg toch echt een feit en daarom willen wij via deze weg u informeren hoe wij de besmetting/verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk willen voorkomen.

- Ten eerste kunt u ons nog steeds bellen voor alle werkzaamheden. Of het nu spoedgevallen zijn of routine klussen, daar wordt geen onderscheid in gemaakt.

- Wij proberen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Voor de meeste klussen moet dat makkelijk lukken. Bijvoorbeeld bij het dracht voelen of als er een koe moet worden onderzocht (als de koe(ien) aan het voerhekken vast staat(n)) kunt u op de voergang blijven staan. Bij het invullen van het koekompas of bij een bedrijfsbezoek kunnen wij nog steeds bij u binnen komen als de 1,5 meter gewaarborgd kan worden.

- Op dit moment dragen wij nog niet standaard een mondkapje en hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Echter mocht u toch graag hebben dat wij een mondkapje dragen dan kunt u dat gerust vragen aan de dierenarts. Wij hebben verschillende mondkapjes in onze auto’s, zodat wij ook eventueel eentje aan u kunnen geven. Vooral in de situaties waarin de 1,5 meter afstand echt niet lukt (zoals verlossingen, keizersneden en andere operaties) is het beide dragen van een mondkapje aangeraden.

-Ons beleid is ook zo ingericht dat als een dierenarts of assistent beginnende klachten krijgt die te linken zijn aan het corona virus, dat zij thuis blijven en zich laten testen. Alleen als de test negatief is mogen zij weer komen werken. Hetzelfde geldt voor als een collega in contact is geweest met een persoon die positief is getest op het corona virus of een huisgenoot heeft die corona symptomen en koorts heeft. Deze collega gaat dan in quarantaine zoals het RIVM voorschrijft. Dit alles om de verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk te voorkomen.

-Wij verwachten echter ook dat u rekening houdt met onze collega’s. Mocht u dus klachten hebben dan gelieve iemand anders, die klachten vrij is, vragen of die kan assisteren tijdens het bedrijfsbezoek. Dit graag ook melden tijdens het maken van de afspraak, zodat er rekening mee kan worden gehouden. Ook als u een huisgenoot heeft die koorts en corona symptomen heeft en/of positief is getest op het corona virus, graag iemand anders vragen om de dierenarts te helpen. Mocht het in de spoed echt niet lukken om iemand anders te vinden, dan graag vooraf melden bij de dierenarts. Zodat de dierenarts er rekening mee kan houden en de nodige voorzorgsmaatregelen kan nemen.

Ons motto is dan ook door zoveel mogelijk samen de maatregelen te respecteren het corona virus zoveel mogelijk buiten de deur te houden.Spoed gezelschapsdieren voortaan naar Evidensia Dierenziekenhuis

evidensia-dierenzienhuis-logoHeeft u buiten openingstijden een spoedgeval met uw huisdier? Dan wordt u vanaf 4 juni 2019 doorverwezen naar de spoedkliniek van Evidensia Dierenziekenhuis in Nieuwegein. Dit specialistische centrum heeft alle zorg in huis om uw dier optimaal te helpen in geval van nood. Ook onze eigen gezelschapsdierenartsen zullen soms diensten draaien in dit ziekenhuis. Door samen te werken met het Evidensia Dierenziekenhuis kunnen we nog betere zorg leveren voor uw huisdier. Als u buiten openingstijden belt krijgt u vanaf 4 juni een bandje te horen. Kiest u bij een spoedgeval met uw gezelschapsdier voor optie 2. U kunt ook direct bellen met: 030-202 70 70

Ook op zaterdag open

Wist u dat wij ook op zaterdag geopend zijn? Op onze locatie in Oudewater (Hekendorperweg 43) zijn wij geopend voor afspraken tussen 10.00-12.00 uur. Wij werken dan uitsluitend op afspraak. Voor het afhalen van voer en medicijnen kunt u uiteraard wel gewoon langskomen. Wilt u ons tussen deze tijden bereiken? Bel dan op 0348-563940, de overige nummers zullen nog doorstaan naar de spoed dienst. Meer informatie over onze openingstijden leest u HIER.


Review ons!

review stars

Uw mening is voor ons heel belangrijk. Zo kunnen we onze services blijven verbeteren. Laat u ons ook weten wat u van ons vindt?

Schrijf dan hier uw review.


WhatsApp

WhatsApp_Logo_6

Wij zijn ook per WhatsApp bereikbaar! U kunt ons op werkdagen bereiken van 09:00-16:00. We beantwoorden de berichtjes zowel 's ochtends als 's middags. U leest hier hoe het werkt. Let op: niet voor spoed! U kunt dan beter bellen met: 0182-309218

Film gebitsbehandeling

Brengt u uw hond of kat voor een gebitsbehandeling?
Zo gaan wij te werk!

Film keizersnede

Binnen onze praktijk worden veel keizersnedes bij het rund uitgevoerd. In onderstaand filmpje kunt u meekijken!